Förbön för Ukraina nu på söndag den 13 oktober

 Jag läser 2 Korinterbrevet just nu och fastnade i vers 8 och framåt, "Bröder, vi vill att ni ska veta hur svårt vi hade det i Asien. Det var mycket tyngre än vi kunde bära, så att vi till och med misströstade om livet. Ja, inom oss hade vi redan fått dödsdomen, för att vi inte skulle lita på oss själva utan på Gud som uppväcker de döda. Från en sådan död räddade han oss, och han kommer att rädda oss igen. Vårt hopp till honom är att han ska fortsätta rädda oss, när också ni hjälper oss med er förbön. Så kommer många människor att tacka Gud för oss, för den nåd vi fått" (2 Kor 1:8-11). 

Paulus var inte rädd för att berätta för dem hur svårt det var för dem när de var i Asien. Han säger att det var mycket tyngre än vad de själva i egen kraft kunde bära. Har du gått igenom något sådant? När det varit så tungt att du inte visste hur du skulle klara det. Kanske du går igenom en sådan tid nu? 

Paulus säger "inom oss hade vi redan fått dödsdomen, för att vi inte skulle lita på oss själva utan på Gud som uppväcker de döda." Jag tror inte att Gud ger oss sådana här svårigheter för att vår tro ska växa utan jag tror att när vi hamnar i svårigheter och nöd, så att vi kanske även misströstar om livet, kan vi lita på att Gud finns där - när vi en gång kommer ut ur denna svårighet så har vi en ännu större förtröstan och hopp på att Gud kommer att fortsätta att rädda oss. 

Genom vår förbön för varandra och för andra så hjälper vi dem när de går igenom tider då de misströstar om livet. 

Jag talade med pastor Yuriy från Kherson, Ukraina i denna vecka. Han berättade att det har varit extra svårt för dem denna vecka eftersom flera aviabomber har slagit ner. Ingen av deras församlingsmedlemmar har blivit dödade eller skadade i denna men flera andra har dödats. Han bad oss be för dem. 

Nu på söndag den 13 oktober kommer vi att be extra för Ukraina. Visst är du med? Paulus trodde på förbön så låt oss lyfta upp våra bröder och systrar i Ukraina. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Brev från Aida

När vi nu har en så stor sky av vittnen - låt oss då lägga bort all som hindrar oss från att följa Jesus!

Tack Team i Norr för allt som du har betytt för mig och tusentals andra! Team i Norr 25 år!