Fortsätt till huvudinnehåll

Missionskonferens i Krivoi Rog, Ukraina

Är det någon av er som har hört talas om staden Krivoi Rog (Krokiga Hornet) i Dneprregionen i Ukraina? För ett par år sedan hade jag aldrig hört talas om denna stad. Det är den 8 största staden i Ukraina med dess 630000 invånare. Ukrainas nuvarande president, Volodymyr Zelenskyj är född i denna stad. En mindre känd men dock inte mindre viktig person bor i denna stad och det är Irina (He Ping) som arbetat med oss sedan 2007.

I juli 2018 undervisade Allan och jag på den Missionsbibelskola som Rauli Lethonen tillsammans med den Ukrainska Pingstunionen startat i Kiev. Min medarbetare, Irina hade även hon möjlighet att vara med under en dag på denna skola där hon delade några tankar på mission. Eleverna blev väldigt uppmuntrade av hennes vittnesbörd. I detta nu skrivs hennes biografi (one way ticket). Den kommer att översättas till svenska senare.

Irinas ukrainska pastor Oleg inbjöd oss att komma och besöka dem i Krivoi Rog efter att vi avslutat vår undervisning på missionsskolan. Vi tackade ja och dagen efter att vi avslutat vårt uppdrag på skolan satte vi oss på nattåget från Kiev till Krivoi Rog. Vi kom fram väldigt tidigt och under dagen hade vi gemenskap med pastor Oleg och biskop Valerie. De berättade om den vision om mission de hade fått. Både Asien och Nordafrika nämnde de. På kvällen predikade vi i biskop Valeries församling. Det kändes som i början av 90-talet i Ryssland med människor som stormade fram till förbön i eftermötet. Vi hann inte ens be för alla som kom fram förrän vi var tvungna att sätta oss på nattåget tillbaka till Kiev.

För ungefär 1 år sedan, fick vi en inbjudan att komma och vara huvudtalare på deras missionskonferens som skulle hållas i oktober 2019. Hela unionens församlingar var inbjudna att komma och ta del av konferensen. Min kinesiske vän, Peter, som en del av er känner till var också inbjuden att komma och tala.

Flera av dessa församlingars medlemmar har redan åkt ut som missioner. De har missionärer i Polen, Portugal och något annat land.

Så, den 4 oktober mötte vi Irina, Peter och hans son, Joseph och även Anna som skulle tolka Peter, i Kiev och tillsammans åkte vi till Kiev med nattåget.

Konferensen hölls under lördag och söndag. En ukrainsk missionär predikade om lärjungaskapande under lördagsförmiddagen och Allan predikade om "vad har du i handen?" på kvällen. På eftermiddagarna hade man valt att inte ha några möten eftersom de ville att vi skulle ha tid för gemenskap.

En äldre man (65 år) och hans fru har länge känt en kallelse till ett "stängt" land i Nordafrika. I somras besökte man landet och jag hade haft möjlighet att föra dem i kontakt med en rysk familj som arbetar där som missionärer. Efter besöket kände de att Gud kallar dem att flytta dit under 2020. Gud har lagt en onådd folkgrupp på deras hjärtan.

En annan person kom fram till mig och ville prata om ett annat "stängt" land i Asien som Gud lagt på denne persons hjärta. Hon/han har börjat studera landets språk, dottern har studerat språket. Han/hon har även besökt landet. Hon/han ber att detta land ska öppna upp sig så att möjligheten ska komma att flytta dit och betjäna folket.

På söndagen predikade Peter och han talade om Jakobs liv. Hela Jakobs liv var fyllt av utmaningar och svårigheter men på ålderns höst förändrades allt. Det visade sig att Josef inte var död men levde och hade den näst högsta positionen i Egypten. Jakob och hela familjen fick komma och bo på i ett bra område i Egypten. Någonting negativt hade förvandlats till något positivt. Peter sa sedan att vi får inte titta bakåt och dra oss tillbaka utan vi måste komma upp på en högre nivå, till en högre härlighet. Gud vill göra något nytt! På kvällen talade jag om "höra kallelsen från de onådda". Efter det bad vi för olika länder och folkgrupper.

Vi är förvissad om att Gud kallade människor till mission under dessa två dagar. Att Gud la olika folkgrupper och länder på människors hjärtan. Det var flera hundra människor som besökte denna konferens.

Jag tror inte att Gud lämnat Sverige och att Han fortfarande kallar unga och gamla till att åka ut i mission men jag tror också att Gud kommer att resa upp missionärer och apostlar från forna Sovjets gamla stater. Nästa vecka åker jag och några andra till Tbilisi i Georgien för att undervisa om Media och DMM (Disciple Making Movement) på en missionsbibelskola. Även denna är det Rauli som varit med och startat. Elever kommer från flera länder runtomkring. Vi tror att Gud även här kommer att kalla och sända människor att gå till de onådda folken.

Tack för att ni ber.


Pastor Oleg, Allan och jag.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är den Allsmäktige Guds Kyrka?

”Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. Jag har nu sagt er detta i förväg. Om de alltså säger till er: Han är i öknen, så gå inte dit, eller: Han är i de inre rummen, så tro det inte. Ty liksom blixten går ut från öster och syns ända borta i väster, så skall Människosonens ankomst vara. Där den döda kroppen är samlas gamarna” (Matt 24:23-28).  Bakgrund Österns Blixt,  东方闪电 , dongfangshandian,  (också känd som Församlingen, den Allsmäktige Guds Kyrka, Sju Andars sekt etc.) hänvisar till en kinesisk sekt. Gruppen grundades 1989 (andra källor säger 2001) och den kinesiska regeringen säger att de har mellan 3 och 4 miljoner anhängare (Wikipedia).  De menar att Kristus återvänt till jorden under våra dagar som den inkarnerade Allsmäktige Guden, men denna gång inte som en man men som en kinesisk kvinna

De vågar tro

Du som arbetar med sjuka vet alltför väl att lidandet är något som hör livet till. Jag tänker med kärlek på alla kristna som har fått lida. Deras smärta är ett levande offer. De har lidit ödmjukt, i tysthet och i hemlighet, och deras lidanden har burits fram i bön inför vår osynlige Gud. Men samtidigt är deras lidanden den verklighet på vilken vår värld vilar - därför att utan Golgata skulle världen vara förlorad - Frantisek Lizna D en här boken som blev utgiven av EFS-förlaget 1986 berättar historien från våra bröder och systrar i Östeuropa. Här ger ett 40-tal kristna från olika samfund sina personliga vittnesbörd om deras vandring med Jesus i en region där den officiella ateismen regerade.  Författare är Phiilip Walters, forskningsledare vid Keston College och frilansjournalisten Jane Balengarth.  I predikningar, dikter, vittnesbörd och berättelser från ortodoxa, katolska, protestantiska präster och pastorer får vi lära känna hur det var att lida för sin tro under en kommunistisk o

Tack Team i Norr för allt som du har betytt för mig och tusentals andra! Team i Norr 25 år!

Den 15 augusti, 2015, kommer vi att fira Team i Norrs 25 årsjubileum i Betelförsamlingen, Rosvik! Richard Hultmar har skrivit ett utmärkt blogginlägg om detta jubileum. Här kan ni läsa det. Jag tänkte skriva något också om detta eftersom jag är så otroligt tacksam för den tid som vi fått vara en liten del av denna rörelse. Det blir nog ett ganska långt inlägg eftersom det hänt så mycket som berört oss. Jag blev med i Team i Norr i början av 1993. Jag hade varit frälst i ungefär 2 år och var så tacksam till Gud och Jan Zetterlund att jag fick vara med i teamet. Jag skulle ju hellre varit med i något av teamen som bodde i Ryssland men var glad att få tillhöra teamet med Ted Nilsson. Vi skulle ha vår bas i Rosvik, och jobba praktiskt med olika arbeten. (På påsklovet 1992, hade jag åkt med på ett läger till Kirovsk, Ryssland. Kommer ihåg hur vi precis åkt igenom den finska tullen i Raja-Jooseppi, och satt och väntade på att få gå ut genom den ryska gränsövergången. Jag