Fortsätt till huvudinnehåll

Änglarnas stad

Har precis landat på Arlanda efter ännu en resa till Bangkok, ’Änglarnas stad.’ En stad på nästan 15 miljoner människor. Någon sa till oss denna gång att Bangkok har flest övernattningar i hela världen med städerna London och Paris på andra och tredje plats. 

Fascineras alltjämt av denna förunderliga stad med alla deras olikheter med Sverige. Människor som oftast möter ens blick med ett leende på sina läppar och sin hälsning ’sawadee kap’ eller ’sawadee kah’ om det är en kvinna. 

Älskar Thailands kryddstarka mat och speciellt tom yum gung (spicy soup med räkor). Har ännu inte lärt mig tycka om ’sticky rice med mango’ men brukar äta upp mangon och lämna riset. 

I Bangkok möts rikedom och fattigdom, frihet och slaveri. 

På den här resan satt vi ned och lyssnade på vad organisationen ’Night Light Ministries’ gör för att avhjälpa de thailändska men också utländska flickor som fastnat i prostitution. De möter både motstånd och positiv respons från thailändska myndigheter. Men de har fått vara med och se många flickor komma ut i frihet när de mött kärleken genom Jesus Kristus. Men det är då arbetet börjar och de får gå igenom en rehabilitering på 6 månader. En del faller tillbaka i prostitution eftersom deras föräldrar förväntar sig att de ska fortsätta att skicka pengar till dem. Därför, har Night Light startat tre projekt där flickorna får jobba under sin rehabilitering: ett café (CityLight) som ligger mitt i Redlight distriktet, en fabrik där man producerar smycken och en annan där man producerar olika tyger, t-shirts, muggar, väskor etc med tryck på. Man försöker också hitta andra jobb till flickorna. När det gäller de flickor som kommer från andra länder, främst från olika länder i Afrika och Östeuropa, får de gå igenom rehabilitering och sedan kontaktar man lokala församlingar i deras länder som kommer och möter dem på flygplatsen när de kommer till sitt hemland. På detta sätt har de fått hjälpa ganska många flickor hem till sitt land. 

Det är väldigt många som tigger på gatorna, speciellt vid de områden där det finns många utlänningar. Under flera år har jag mött en liten flicka som ligger vid en av BTS utgång och tigger pengar. Ibland har hon haft sin mamma och lillebror med sig men denna gång var hon ensam. När man ser dessa barn vill man bara gråta. Hur ska de kunna få ett hopp. 

Ja, det är många tankar som reser sig upp när man ser allt detta. Hur ska Bangkok kunna förvandlas? Behoven är så stora och vi är så små. 

Officiellt så är endast 1% av Bangkoks och även Thailands befolkning kristna. Vi vet att det endast finns ett svar på detta rop om hjälp och det är Jesus! 

För Gud är allting möjligt och Han vill se ett förändrat Bangkok. Jag tror att vi kan få se en förändring och därför får vi inte ge upp. 

En god vän sa tlll mig, ’Du kanske inte kan förändra hela världen, men du kan förändra hela världen för en människa!’ Låt oss göra det, låt oss gå ut och förändra världen för en människa och tillsammans blir det en stor förändring. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är den Allsmäktige Guds Kyrka?

”Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. Jag har nu sagt er detta i förväg. Om de alltså säger till er: Han är i öknen, så gå inte dit, eller: Han är i de inre rummen, så tro det inte. Ty liksom blixten går ut från öster och syns ända borta i väster, så skall Människosonens ankomst vara. Där den döda kroppen är samlas gamarna” (Matt 24:23-28).  Bakgrund Österns Blixt,  东方闪电 , dongfangshandian,  (också känd som Församlingen, den Allsmäktige Guds Kyrka, Sju Andars sekt etc.) hänvisar till en kinesisk sekt. Gruppen grundades 1989 (andra källor säger 2001) och den kinesiska regeringen säger att de har mellan 3 och 4 miljoner anhängare (Wikipedia).  De menar att Kristus återvänt till jorden under våra dagar som den inkarnerade Allsmäktige Guden, men denna gång inte som en man men som en kinesisk kvinna

De vågar tro

Du som arbetar med sjuka vet alltför väl att lidandet är något som hör livet till. Jag tänker med kärlek på alla kristna som har fått lida. Deras smärta är ett levande offer. De har lidit ödmjukt, i tysthet och i hemlighet, och deras lidanden har burits fram i bön inför vår osynlige Gud. Men samtidigt är deras lidanden den verklighet på vilken vår värld vilar - därför att utan Golgata skulle världen vara förlorad - Frantisek Lizna D en här boken som blev utgiven av EFS-förlaget 1986 berättar historien från våra bröder och systrar i Östeuropa. Här ger ett 40-tal kristna från olika samfund sina personliga vittnesbörd om deras vandring med Jesus i en region där den officiella ateismen regerade.  Författare är Phiilip Walters, forskningsledare vid Keston College och frilansjournalisten Jane Balengarth.  I predikningar, dikter, vittnesbörd och berättelser från ortodoxa, katolska, protestantiska präster och pastorer får vi lära känna hur det var att lida för sin tro under en kommunistisk o

Tack Team i Norr för allt som du har betytt för mig och tusentals andra! Team i Norr 25 år!

Den 15 augusti, 2015, kommer vi att fira Team i Norrs 25 årsjubileum i Betelförsamlingen, Rosvik! Richard Hultmar har skrivit ett utmärkt blogginlägg om detta jubileum. Här kan ni läsa det. Jag tänkte skriva något också om detta eftersom jag är så otroligt tacksam för den tid som vi fått vara en liten del av denna rörelse. Det blir nog ett ganska långt inlägg eftersom det hänt så mycket som berört oss. Jag blev med i Team i Norr i början av 1993. Jag hade varit frälst i ungefär 2 år och var så tacksam till Gud och Jan Zetterlund att jag fick vara med i teamet. Jag skulle ju hellre varit med i något av teamen som bodde i Ryssland men var glad att få tillhöra teamet med Ted Nilsson. Vi skulle ha vår bas i Rosvik, och jobba praktiskt med olika arbeten. (På påsklovet 1992, hade jag åkt med på ett läger till Kirovsk, Ryssland. Kommer ihåg hur vi precis åkt igenom den finska tullen i Raja-Jooseppi, och satt och väntade på att få gå ut genom den ryska gränsövergången. Jag